Tweetalig havo & Tweetalig vwo

Een tweetalige opleiding is echt ‘an experience for life’! Je leert namelijk niet alleen de schoolvakken, maar je leert ook om je grenzen te verleggen, letterlijk en figuurlijk. Met leuke reizen en uitwisselingen ontdek je andere landen en culturen, en leer je mensen die anders zijn dan jij beter begrijpen.

Wanneer tweetalig onderwijs

Als je op de basisschool het advies havo, havo/vwo of vwo (eventueel met extra uitdaging) hebt gekregen kun je op het Beatrix College kiezen voor tweetalig onderwijs. Heb je een havo- of havo/vwo-advies dan start je in de brugklas tweetalig havo/vwo. Heb je een vwo-advies dan kun je direct op tweetalig vwo starten.

Past tweetalig onderwijs bij jou?

Tweetalig onderwijs is echt iets voor jou als je:

  • Nieuwsgierig bent naar de wereld om je heen;
  • wil leren van jezelf en anderen;
  • Engels leuk vindt en veel lessen in deze taal wil volgen;
  • spreken, schrijven en presenteren in het Engels, Nederlands en andere talen leuk vindt;
  • graag vakken wil volgen over jezelf presenteren, drama, wereldburgerschap en persoonlijke ontwikkeling.

Kom je naar een meeloopmiddag van TTO?

Tijdens een meeloopmiddag van TTO leer je de school kennen, doe je mee met minilessen en kom je een hoop over tweetalig onderwijs te weten. Meld je snel aan!

Meeloopmiddagen

Je eerste jaar

Net als iedere andere eerstejaarsleerling starten de eerstejaarsleerlingen van tweetalig havo en atheneum hun schooljaar hier met de Trixweek. Tijdens deze week leer je je klasgenoten, je coaches en je docenten kennen. Na die eerste week ken je het gebouw, weet je hoe het er op school aan toe gaat, en heb je vast al vriendschappen gesloten!

Als je lessen op school starten merk je dat je meteen start met Engels. Hier raak je snel aan gewend. Tijdens je eerste schooljaar op tweetalig havo of tweetalig vwo ga je op reis naar Engeland en start je jouw reis als wereldburger op het Beatrix College.

Vakken op tweetalig onderwijs

Bij tweetalig onderwijs krijg je gewoon dezelfde vakken als in het reguliere onderwijs. Maar met natuurlijk één groot verschil: veel vakken krijg je in het Engels!

De talen, Nederlands, Frans en Duits, worden natuurlijk niet in het Engels gegeven. Alle andere vakken krijg je zoveel mogelijk in het Engels. Geschiedenis heet dus history, wiskunde heet maths, lichamelijke opvoeding wordt physical education en aardrijkskunde is in het Engels geography. Op TTO volg je ook een aantal vakken die alleen op TTO worden aangeboden. Dit zijn bijvoorbeeld drama en personal development.

Rooster

Jouw rooster in de eerste klas op TTO ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Tilburger & wereldburger

Hoe denken mensen in Duitsland, Engeland, Italië of Nicaragua over duurzaamheid, democratie, veiligheid, migratie? Wat weten zij van ons, wat dacht jij te weten van hen? Tijdens je opleiding zijn er verschillende gave uitwisselingsprogramma’s. Je reist naar een ander land en duikt in het dagelijks leven van je leeftijdsgenoten daar. Je volgt hun lessen, ontdekt hun gewoontes, leert hun cultuur van dichtbij kennen en ontdekt hoe zij over bepaalde onderwerpen denken.

Maar het leukste is: zij komen ook naar Nederland! Ze lopen een paar dagen met jou mee en ontdekken hoe het er hier aan toegaat. Zo leer je van elkaar en maak je misschien wel vrienden voor het leven!

Houses binnen tto

Je hebt op tweetalig havo en tweetalig vwo les met je eigen klas, maar bent ook lid van een house, samen met andere leerlingen uit het 1e, 2e en 3e jaar. Met je house kun je punten verdienen in de les, maar ook bij andere activiteiten. Zo leer je snel TTO-leerlingen buiten je klas kennen.

Wat heb je aan tweetalig onderwijs?

Met je tto-diploma kun je bijvoorbeeld:

  • Studeren aan Nederlandse of buitenlandse hogescholen, hbo-instellingen (tweetalig havo en tweetalig vwo) en universiteiten (tweetalig vwo);
  • een internationale business school volgen;
  • bij een internationaal bedrijf werken met collega’s en klanten uit verschillende landen;
  • zelf een bedrijf beginnen en internationaal zakendoen;
  • internationale projecten doen.

Om de extra activiteiten, reizen en examens voor het tweetalig onderwijs mogelijk te maken, vragen we een vrijwillige extra bijdrage van ouders. In de schoolgids van ieder schooljaar vermelden we de vrijwillige ouderbijdrage van dat schooljaar.

De ouderbijdrage is vrijwillig. Toch hopen we dat ouders meebetalen, omdat we anders het huidige programma niet kunnen blijven aanbieden. Uiteraard  is er een betalingsregeling mogelijk. Neem dan even contact op met Eric Geurts, directeur Bedrijfsvoering. Zijn gegevens vind je op de contactpagina.

 

 

Naast een regulier havodiploma halen leerlingen op tweetalig havo (optioneel) een Cambridge English language B certificaat.

Naast een regulier vwo-diploma halen leerlingen in het derde jaar hun Cambridge advanced certificaat. In het 5e jaar gaan leerlingen van tweetalig vwo aan de slag met hun Cambridge Global Perspectives programma, en in het 6e jaar halen leerlingen hun certificaat English language & literature A certificaat.

Hier komt nog een CTA

En wat extra tekst

Met een knop